Profesyonel Tercüme

Evlilik Belgesi

Evlilik Belgesi Tercüme hizmetimizle evlenme ehliyet belgenizin resmiyetini dünyaya yayın.

İletişime Geçin
Evlilik Belgesi
Evlilik Belgesi

WhatsApp Teklif Hattı

Tıklayın ve WhatsApp ile size özel müşteri temsilcinizden bilgi ve teklif alın.

0(850) 532 78 72

Hemen arayın ve size özel müşteri temsilcinizden detaylı bilgi alın.

e-Posta Teklif Hizmeti

Taleplerinizi ve belgelerinizi gönderin anında bilgi ve teklif alın.

Evlenme Ehliyet Belgesi

Evlenme Ehliyet Belgesi Tercümesi

Türkiye’de veya yurt dışında yabancı uyruklu bir vatandaş ile evlenmek isteyenler için evlenme ehliyet belgesi büyük bir öneme sahiptir. Bu belge, çiftlerin evlenme yeterliliğine sahip olduğunu ve evliliklerine engel bir durumun olmadığını resmi olarak kanıtlar. Bu süreçte, evlilik ehliyet belgesinin tercüme edilmesi ve gerekli onayların alınması gerekmektedir.

Yabancı uyruklu biriyle evlilik hazırlığının her adımı, dikkat ve titizlik gerektiren resmi işlemler içeren prosedürlere tabidir. Uluslararası evlenme ehliyet belgesi veya evlilik sertifikası, bu sürecin en temel parçaları arasında yer alır. Türkiye’de ya da yabancı ülkelere bağlı olarak, evlenme ehliyet belgesinin noter veya apostil onayı gibi bir dizi onaydan geçmesi gerekebilir.

Evlenme İzin Belgesi

Evliliğinizin başka bir dilde ve ülkede geçerli olabilmesi için evlilik izin belgenizin tercüme edilmesi gereklidir. Evlilik izin belgesinin tercümesi, sadece diller arası bir çeviri işlemi olmamakla birlikte aynı zamanda kültürlerarası bir köprü kurma ve hukuki geçerlilik sağlama evresidir. Bu nedenle, tercüme işleminin büyük bir titizlikle yapılması gerekir. Alanında uzman yeminli tercümanlarımız aracılığıyla evlenebilir belgesinin noter onaylı tercüme hizmetini birçok dilde sunmaktayız

Evlenme izin belgesi tercümesi, evlilik sürecinin sorunsuz ilerlemesi için kritik bir adımdır. Bizden hizmet alarak bu süreci güvenle ve kolaylıkla tamamlayabilir ve evliliğe ilk adımınızı sağlam bir temel üzerine atabilirsiniz.

Evlenme İzin Belgesi

Biz evlilik belgenizin tercüme ve onay işlemlerine odaklanalım siz de evlilik hazırlıklarının heyecanını yaşamaya. Alanında deneyimli, tecrübeli kadrosu olan ve sizin adınıza tüm süreci takip ederek sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan Onat Tercüme’yi arayın.

Evlenme Ehliyet Belgesi Tercümesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlenme ehliyet belgesi tercümesi yapılırken, belgenin içeriğinin yanı sıra, kullanılan terimlerin de doğru bir şekilde çevrilmesi gerekmektedir. Bu süreçte sizlere şu konularda yardımcı oluyoruz;

  • Doğru Terim Kullanımı: Evlilikle ilgili özel terimlerin doğru çevrilmesi, evraklarınızın resmiyetini korur.
  • Format ve Düzen: Belgelerinizin tercümesi, evlenme izin belgesinin kabul edildiği ülkenin formatına uygun olarak yapılır.
  • Hukuki Geçerlilik: Tercüme edilen belgeler, hukuki süreçlerde sorun yaşamamanız için gerekli tüm detayları içerir.

Risklerden kurtulun. Evlilik Belgesi Çeviri hizmetimiz ile deneyimlerimizden faydalanın.

Şimdi Arayın
Evlilik Cüzdanı Tercümesi

Evlilik Cüzdanı Tercümesi

Uluslararası seyahatler, yurt dışında ikamet veya çift milliyetli evlilikler söz konusu olduğunda, evlilik cüzdanınızın tercümesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Tercüme işlemi sayesinde evliliğinizin dünya genelinde kabul görmesini sağlayabilirsiniz.

Evlilik cüzdanı tercümesi yaparken, belgenin orijinal formatına ve içeriğine sadık kalıyoruz. Ayrıca, tercüme edilen belgenin yasal geçerliliğinin resmi olarak korunması gereken durumlarda noter onaylı tercüme işlemini de sizin adınıza yürütüyoruz. Çeviri sürecinde tüm prosedürleri usulüne uygun gerçekleştirerek çevirinizi tamamlıyoruz.

Yabancı Ülke Vatandaşı ile Türk Vatandaşının Türkiye’de Evliliği için Gerekli Belgeler ve Süreç

Evlilik belgesi tercüme işlemleri için Yabancı Ülke Vatandaşı Türkçe bilmiyorsa, Evlendirme Daireleri müracaatta tercüman isteyebilir. Müracaat işlemleri esnasında tarafımızca Noter Yeminli Tercüman sağlanmaktadır.

Yabancı Uyruklu kişi Türkçe bilmiyorsa Evlenme Beyannamesi 2 nüsha doldurulduktan sonra yeminli tercüman tarafından çevrilerek notere tasdik ettirilmelidir.

Yabancı Uyruklu tarafın evliliğe engel bir hususun olmadığını ve medeni durumunu (bekar, boşanmış, dul) gösterir Evlenme Ehliyet Belgesini Evlendirme Dairelerine ibraz etmesi gerekmektedir. Yabancı ülke vatandaşı bahse konu belgeyi üç şekilde edinebilir:

1. Vatandaşı olduğu yabancı ülkenin Türkiye’deki konsolosluklarından alınacak Türkçe belge veya Türkçe’ye tercüme edilmiş ve noter tasdiki yapılmış belge.

2. Vatandaşı olduğu ülkenin ilgili makamlarından alınmış, Türkçe’ye tercüme edilmiş ve o ülkede Türkiye Cumhuriyeti Elçiliğine veya Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğuna onaylatılmış belge.

3. Vatandaşı olduğu ülkenin ilgili makamlarından alınmış, o ülkede Apostil Onayı yapılmış, Türkiye’de tercüme edilmiş ve noter tasdiki yapılmış belge.

Bazı Evlendirme Daireleri, boşanmış veya dul olan yabancı uyruklu kadınlar için kızlık soyadını gösterir Doğum Belgesi talep etmektedir. Doğum Belgesi, Evlenme Ehliyet Belgesinin edinildiği şekillerde edinilebilir.

Yabancı Uyruklu tarafın pasaportunun Türkçe’ye tercüme edilerek, noter tasdikinin yapılması gerekmektedir.

Türk Vatandaşının Yurt Dışında Evliliği için Gerekli Belgeler

Evlenme Ehliyet Belgesi Çeviri

Yurt dışındaki ilgili yetkili makamlara, evlenmenize engel bir durumun olmadığını gösteren Evlenme Ehliyet Belgesi talep edebilir. Bu belgeler Türkiye’deki Nüfus İdarelerinden edinilebilir.

Evlilik işleminin yapılacağı ülkenin resmi diline tercüme edilen Evlenme Ehliyet Belgesinin aşağıdaki onay işlemlerinden geçmesi gerekmektedir.

evlenme belgesi tercüme

Not: Türk Vatandaşları yabancı yetkili makamlar huzurunda evlilik yapabilmektedir. Yurt dışında yapılan evliliğin geçerli sayılabilmesi için evliliğin Türkiye Makamlarına bildirilmesi gerekmektedir.

1. Eğer evlilik işleminin yapılacağı ülke Lahey Sözleşmesine taraf ise: Evlenme Ehliyet Belgesi Çevirisinin Noter Onayına takiben Valilik veya Kaymakamlıklarda Apostil Onayı yapılmalıdır. Apostil onayı alınan belge Yurt dışındaki ilgili makamlara ibraz edilebilir.

evlenme belgesi çevirisi

2. Eğer evlilik işleminin yapılacağı ülke Lahey Sözleşmesine taraf değil ise:

Evlenme Ehliyet Belgesinin Çevirisinin Noter Onayına takiben Valilik veya Kaymakamlıklarda Onaylanmalı, Valilik/ Kaymakamlık Onayını ardında ise Dışişleri Bakanlığına onaylatılmalıdır.

Dışişleri Bakanlığına Onaylatılan belge ilgili ülkenin Türkiye’deki Konsolosluklarına/Büyükelçiliklerine onaylatılmalıdır. Konsolosluk / Büyükelçilik onaylı Evlenme Ehliyet Belgesi Yurt dışındaki ilgili makamlara ibraz edilebilir.

Yurt Dışında Yapılan Evliliğin Türk Makamlarına Bildirilmesi

Yurt dışında, huzurunda evlilik yapılan makamlardan alınan evlenme belgesinin Türkiye Makamlarına ibraz edilmesi gerekmektedir. Evlenme belgesinin ibrazı iki şekilde yapılabilir.

1. Yurt dışı makamlarından alınan evlenme belgesi o ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarına teslim edilir.

2. Evlilik yapılan ülkede Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri yoksa:

  • Evlenme Belgesi Türkçe’ye tercüme edilir ve notere onaylatılır.
  • Noter Onaylı Evlenme Belgesi Kaymakamlığa veya Valiliğe onaylatılır,
  • Kaymakamlık / Valilik onaylı evlenme belgesi Dışişleri Bakanlığına onaylatılır,
  • Dışişleri Bakanlığı Onaylı evlenme belgesi Nüfus Müdürlüklerine teslim edilir.

Evlilik Belgesi Tercüme

Evlilik belgesi tercüme süreçlerinde; Ankara Noterlerinde ve Kızılay Noterlerindeki tüm tasdik ve onay işlemlerinizi tarafımızdan sizin adınıza yaptırılmaktadır. Noter Onaylı Tercüme Hizmetimiz sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Evlilik Belgesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Evlilik Belgesi (Evlilik Ehliyeti) Nedir?

Evlilik Belgesi, çiftlerin evlenme yeterliliğine sahip olduğunu ve evliliklerine engel bir durumun olmadığını gösterir belgedir.

Evlilik Belgesi (Evlilik Sertifikası) Nereden Alınır?

Evlenme Belgesi ülkemizde İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurt dışında ise Konsolosluk veya Büyükelçiliklerden temin edilebilir.

Türk Vatandaşının Yurt Dışında Evliliği için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşlarının genellikle pasaport, evlilik belgesi ve evlilik için başvuru formu gibi belgeleri hazırlamaları gereklidir. Ancak evlilik için gereken belgeler ülkeye göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden ilgili ülkenin konsolosluğu ile iletişime geçmek gerekir. Detaylı bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Evlilik Cüzdanı Apostil Nerede ve Nasıl Yapılır?

İlk olarak apostil şerhi için gerekli olan ve evlilik cüzdanı yerine geçen “Formül B” adlı evrakı ilgili Nüfus Müdürlüğüne giderek temin etmelisiniz. Formül B evrakını aldıktan sonra ikametinizin bulunduğu Kaymakamlığa giderek apostil şerhini talep etmelisiniz. İlgili Kaymakamlık apostil şerhini hazırlayacaktır.

Evlilik Cüzdanı Noter Tasdik Ücreti Ne Kadar?

Evlilik cüzdanının noter tasdik ücreti kaynak ve hedef dile, belgenin karakter sayısı gibi çeşitli etkenlere göre değişkenlik göstermektedir. Detaylı bilgi ve fiyat teklifi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.